Activiteiten

Elk seizoen kunnen onze leden deelnemen aan onderstaande activiteiten, deelname is natuurlijk geheel vrijblijvend.

Wekelijkse motorrit

Ieder jaar vanaf de eerste zondag in April tot en met de laatste zondag in Oktober is er elke zondag de mogelijkheid om een motortoertocht te rijden. Hiervoor wordt een toerkalender opgesteld. Op deze toerkalender zijn ook enkele toerritten van de LOOT opgenomen.


Als je deel wilt nemen aan de toerrit van de LOOT, dan zal er naar de genoemde plaats gereden worden waar je door inschrijving (kosten, ca. € 6,00) de route op GPS krijgt en punten voor de LOOT competitie. Vanaf dat inschrijfadres zal de rit gereden en meestal ook beëindigd worden.

Een 'vrije rit' (kort of lang) wil zeggen dat er vooraf geen bestemming is gepland is en dat diegene die aanwezig zijn tezamen bepalen waar de rit die dag naar toe gaat en tot hoe laat er gereden wordt.

Een "gewoonte" is dat we na afloop met z'n allen terug naar het clubhuis rijden.

Behendigheidsmiddag

Aan het begin van het motorseizoen is het goed om weer even aan de motor te wennen, daarom organiseren we in het voorjaar een behendigheidsmiddag. Denk hier bijvoorbeeld aan de bijzondere verrichtingen maar ook remtechnieken (ABS) en kijktechnieken. Deze middag is in het weekend en wordt op een groot (parkeer)terrein gehouden.

Motorrit 8 van D'End

Dit is een door ons georganiseerde rit (LOOT) door het Brabantse en Limburgse land waaraan iedere motorrijder kan deelnemen, afstand ± 200 kilometer. Men dient zich bij ons clubhuis in te schrijven zodat men een route beschrijving op GPS krijgt.

Beveiliging Kennedymars parcours

Elk jaar verzorgen wij als verkeersregelaars de beveiliging van een gedeelte van de route van de Kennedymars in Someren. Op zaterdag middag is de minimars (8km) waar wij als verkeersregelaars helpen om het parcours autovrij te houden. Op zaterdag middag is ook een fakkelloop waarbij enkele motorrijders de lopers met het Kennedy vuur begeleiden. Van zaterdagavond 20.00 uur tot zondagmiddag 16.00 uur beveiligen wij een gedeelte van het parcours van de 80 km en 40 km route zodat die autovrij blijft. Dit gebeurt door vooraf ingedeelde groepen, elk met een groepsleider die ieder informeert wat zijn/haar taak is. Dit kan zijn, door middel van een "post" op een vaste plaats of men moet zijwegen blokkeren. Beveilig je meerdere wegen dien je nadat de laatste loper voorbij is, weer rijdend voor de lopers zien te komen zodat men een eventuele volgende zijweg weer kan afzetten/blokkeren.

Feestavond

Aan het einde van ons toerseizoen houden we een feestavond.

Winterprogramma; diverse activiteiten

In de winter zijn er geen georganiseerde ritten, m.u.v. een snertrit, dit is een rit die in februari / maart wordt gereden en is aangepast naar de weersomstandigheden. Er wordt uiteraard ook snert gegeten. Om ook in de winter van de gezelligheid te kunnen genieten worden er enkele activiteiten georganiseerd. Enkele voorbeelden zijn nieuwjaarsreceptie, oriëntatietocht, dart middag en praatvonden.

witlogo